En trevlig fredag kväll

Fredagskvällen spenderade vi på Mårtenssons i Halmstad och det var trevligt som vanligt. Tyvärr var folk inte riktigt lika festsugna som vanlgt, kanske beror det mycket på att jobbmarknaden är tuff nu och att atmosfären är extra spänd just nu. Mitt sommarjobb på Pilkington kan jag se efter i stjärnorna så det är bara att börja leta efter någon annan sysselsättning under sommaren. Tänkte försöka mig på att sitta i kassan på Coop forum eller något liknande. Inte för att det är drömjobbet precis men man får ju träffa människor och det är hyfsad lön. Ett annat alternativ är gruppboende för handikappade, känns visserligen roligare men att få 100% med det är nästan helt omöjligt. Ja vad tycker ni? Eller har ni något annat förslag kanske?


Idag bjuder jag på en bild där Max var 12 veckor.

Halmstad

Nu har jag kommit tillbaka igen! Skönt att träffa alla kompisar man har kvar här, skulle jobbat idag men jag kände bara att jag verkligen inte orkade. Jag fick tacka nej. Såg framför mig hur hundralapparna seglade iväg men när jag tänkte efter så är ju hälsan faktiskt viktigare än pengar.

Saknar redan Fredrik, kändes konstigt att vakana utan honom idag...


Men men ska försöka slappna av riktigt i helgen nu, men hur kan man det när man har skolarbetet och tidningsjobbet över sig som en mörk tung skugga!?

Nej någon timme till i sängen hade inte suttit helt fel....


Jobb idag

Nu har vi varit i ishallen sen klockan 8:30 och det var faktiskt jättekul! Inte alls kallt heller :) Kom på att det där med skridskor är som att cykla ungefär män lär sig det en gång och sen kan man det bara!

Vi saknar Max nu här hemma men vi ska nog hämta honom ikväll. Imorgon ska vi nämligen till Halmstad jag och Max. Tåg blir det denan gången, dyrt värre tyvärr men nu har jag inte sett familjen på över 3 veckor så jag kände att dte var dags. Passade på att skjuta ett pass igår också, gick sådär, 389.

Det blev ett kort inlägg även denna gången nu ska jag nämligen vicka för ordinarie idrottslärare på Kulltorpsskolan, det ska bli roligt men säkert en utmaning. 

Kram på er



 

Så var helgen över

Vi har haft det jättebra nu de här dagarna när Becca har varit hos mig. Igår var vi och kikade runt lite i stan, sen visade jag henne min lägenhet. På eftermiddagen fikade vi med Te och bullar. Framåt kvällen besökte vi den lilla tavenan där det serverades grekisk mat för hela slanten. När vi kom hem igen blev det singstar och drinkar för att vid 23:30 besöka Banken och dansa fram till stängningsdags kl 03:00. Härligt det men idag har vi bara slappat, haft mys med Max och lagat Sandras pasta med kyckling (tack för tipset det smakade super). Ja det var vår helg i korthet, nu  ska jag och Fredrik sätta på en film och framåt kvällen ska jag fortsätta med min hemtenta.
Här kommer lite bilder från utekvällen...





Ännu ett idrottspass

Idag var det inte lika svettigt som tur var :) Vi hade bollspel som bestod av att bekanta sig med en ballong, det ni! Sen likta vi under hökens vingar kom och bläckfisken, ja jag behöver nog inte säga mer än att dte var väldigt roligt. I 3 timmar höll vi på, hoppas min kondis bättrar sig snart annars får jag väl hjärtsvikt!

Köpte lite nya idrottsläder idag också, kapribyxor, 2 par shorts och en tröja för 198kr! Ibland får man fynda också, passa på nu när Stadium har halva reapriset!

Snart åker Fredrik till Stockholm och jag, Becca och Max har lägenheten för oss själva, det ska bli mysigt :)

Förmodligen blir det inget inlägg under helgen men vi får se...

Ett inlägg om...

Först tänkte jag skriva ett inlägg om plugg men sen kom jag på att ni nog är trötta på att höra om mina tentor hit å VG:n dit *fniss. Sen tänkte jag skriva ett inlägg om Max men alla inlägg handlar om Max. Så därför kommer ett inlägg om vad jag och Becca ska hitta på i helgen. Vi ska nämligen fika på Tea pot, åka skridskor, laga mat, shoppa, busa massor med Max, tjejsnacka långt in på småtimmarna, sova tills solen sticker oss i ögonen, se på film, dansa, spela singstar och bara ha de så himla trevligt! Visst låter det bra?





Nu blir det hemtenta för hela slanten, hej så länge!

Idag blir det myskväll

Vi fick mat med oss från Rinkaby så nu ska vi värma den och sen blir det filmmys. Fredrik hade kvicknat till lite nu när jag kom hem. Men det bästa av allt, imorgon är jag ledig. Jag och max ska mysa och gå långa promenader hela dagen :)
Det är begravning imogon för Rolfs syster men jag valde att stanna hemma med Max eftersom jag mår så himla dåligt av begravningar, jag tar åt mig så starkt efteråt, kändes lite fel också eftersom jag aldrig träffat henne...

På fredag blir det idrott igen och på kvällen kommer Becca, min allra bästaste vän! Vi ska ha tjejmys hela helgen! halv 12 ska jag hämta henne vid tåget och innan dess ska jag hämta Max i Rinkaby.  Kanske kan jag stanna ett tag sen eftersom det är så ensamt att sitta själv hela kvällen???


Mys med farmor-Ingrid :)




 

Inte kunde jag tro att man måste vara elitidrottsman

Nu har vi haft förrsta passet i motorik, 3 timmar fys och jag var död! Så fruktansvärt jobbigt vardet faktiskt. . Men det värsta av allt var att vår lärare, en glad kvinna i sina bästa år ursäktade att hon inte hade så bra kondition! Kan undra vad jag har i kondition då om hon är seg?! Som tur var så va jag inte helt ensam om att tycka att det var tufft Vi var en hel hög som hade träningsvärk idag. Kan ju säga att jag var förberedd på att det skulle bli mycket fys men inte att man skulle behöva vara elitidrottsman för att abeta som idrottslärare!?

Nu sitter jag och trycker i mig popcorn mitt på dagen när jag borde äta lunch.... vilken fin förebild jag är va?


Undrar vad Max hittar på i Rinkaby idag, han borde vara trött för han höll oss vakna i natt med sitt pipande*

Första dagen termin 2

Det gick jättebra, alla var snälla och trevliga. Tror att det kommer bli superkul, kändes så himla bra. Vi fick veta att vi ska ha idrottslektioner nästan varje vecka och en av oss ska vara i rullstol på varje lektion så vi växlar varje gång så klart men det kändes väldigt spännande. Jag funderade mycket på detta problemet under min praktik men nu ska vi alltså få testa att själva vara i den situationen.
Dagen inleddes med presentation och allmän info, därefter hade vi seminarium om vad man kan göra med en boll.  Imorgon är det musik på schemat och därefter fysiologi. Carola, hoppas det är okej att jag lånar din anatomi atlas som Fredrik  redan har lånat :)

Tänk att man ska behöva bli stor, bjuder på 2 bilder idag...  




Då                                          Nu

Inte har väl jag vuxit något?

Kvällen före...

Så var det äntligen dags för den stora dagen, ny klass nya ämnen och nu ska jag få börja undervisa i idrott och lära mig allt på riktigt! Det ska faktiskt bli ganska kul :) Men visst är det alltid så när man inte känner någon så blir det lite pirrigt med en ny klass. Men det går nog bra,nu har jag blivit så peppad av er alla så det känns mycket bättre faktiskt.

Imorgon kommer Max till Rinkaby igen han har längtat sååå hihi!!!



Nu ska vi sova alla 3

Har ätit supergott ikväll lagat tillsammans, mysigt värre :)

Back

Hej!
Jag har inte svikit er mina trogna läsare. Bara det att senaste tiden har varit fullspäckad! Torsdagsnatten var polisen på besök hos oss 3 gånger på en natt. Min granne är missbrukare och han förde ett jävla liv rent ut sagt. Ursäkta ordvalet* .
Hyresvärden hade bett oss ringa polisen när det hände nästa gång och det var alltås i torsdags. När polisen lämnat hans lägenhet första gången fick han dille och skulle försöka slå in först dörren och sen väggen till min studentlägenhet. Efter att vi gjort en polisanmälan om ofreande och polisen åkt för tredje gången, bokade hyresvären in mig, Fredrik och Max på grand hotell i stan. Nu har jag inte vågat mig dit sedan dess och vi får väl se om det lugnar sig snart. Hoppas det.
Igår var vi på idas examensfest och det var jättetrevligt! Hon fick massor av fina presenter och hela hon strålade i en myckst vacker klänning. Nu skulle hon och hennes kille och syster och hennes kille till Khao lak och njuta i 2 veckor! Några som verkligen förtjänar det! Hoppas nu de får det riktigt bra där nere!

På måndag, alltså imorgon börjar min nya kurs. Ska bli spännande och roligt men det är riktigt pirrigt nu.

Både Max och Fredrik har piggnat till, lite hosta och så finns kvar men de båda är på benen igen, härligt :)

Nu blev det mycket på en gång, tack för all kommentarer på förra inlägget.

Ta hand om er!

Baddags

Det blev alltså inget besök hos veterinären men istället blev det bad och massor av bus idag.
Så här kommer lite smakprov på hur Max ser ut när han är våt.

Före                            Efter


Lite skillnad va?

Nu ikväll ska vi ta det lugnt och bara mysa alla 3.

Är det ingen som läser min blogg längre? Får nästan inga kommentarer...?

Lunch

Nu är jag och Max hos Josse vi ska äta kycklinggryta med sallad och vitlöksbröd!
Max är pigg till och från idag så vererinären rekommenderade att vi skulle ringa
igen efter helgen om han inte blev helt bra. Så nu håller vi tummarna allihop!

Pluggar gör vi nu jag och max

Godmorgon

Nu har jag fått en tid och vi ska till veterinären kl 15:30 idag. Fredrik är i skolan så vi får åka själva jag å Max. De värsta frutom att om han skulle vara mycket sjuk är att det kostar fruktansvärt mycket att åka till veterinären! Bara besöksavgift 390:- sedan 300 per prov de måste ta... puh säger jag bara! Men i och för sig så visste vi detta när vi skaffade honom så pengar finns undanstoppade sedan i somras.  Hoppas nu de kommer fram till vad som är fel...


Uppdatering om allt kommer ikväll.

Veterinären

Idag har jag ringt veterinären som tyckte att vi skulle boka en tid för Max. Känns inte alls bra att han är sjuk min lilla pojke. Ska ringa och boka imorgon förmiddag.
Först klockan halv 9 ska jag köra Fredrik till skolan, han ska göra tenta. Sen till optikern för att prova ut linser. Efter det ska jag alltså försöka komma iväg med lilla gossen till doktorn och sedan ska den vetenskapliga rapporten in på kvällen *puh*.

Ja och här sitter jag uppe och bloggar mitt i natten (kunde inte sova).

Tittade på Fritidsresors program om Phuket idag. Såååå himla ycket jag längtar till värmen nu. Men men snart kommer våren sp blir det varmt och skönt här också!

Dags att vända på steken och försöka somna om.

Kraaaam


Delar med mig av en mysbild

12:e januari

En slappdag igen, fast idag har jag varit i skolan och i stan det blev ett par skor idag, men inga gympaskor och inga vinterskor nej men vårskor för 99 kr :)
Jag tänkte att vintern ändå inte varar så länge till så... hoppas*

Har funderat mycket på det här med lärarutbildningen. Börjar få lite kalla fötter nu, tänk om jag inte klarar av att leda klasser i idrott? Tänk om det är för svårt, att jag är för liten/ung och tjej?
Får väl ge det en chans nu när kursen startar på riktigt på måndag *puh*.

Max har varit lite piggare idag och Fredrik har piggnat till lite ikväll. Hoppas nu det går på rätt håll för dem båda.

Nu ska vi på kvällsrunda jag och Max!

Sov gott allihop...

På bättringsvägen?

Ja, idag har vi bara slappat hela dagen alla 3. Förutom jag som har varit ute och letat efter gympaskor, tyvärr utan resultat. Max orkar vara ute och springa ett tag men sen så somnar han direkt när han kommer in. Jaaaaa jag är orolig för min lilla gubbe.

Fredrik ligger och pluggar nu och verkar må bättre igen, skönt det!

Tittade på Top model innan idag. Tänk va vackra tjejerna är som är med där, kropparna är perfekta och ansiktena hur vacka som helst. Alla har liksom något speciellt som tilltalar modevärlden. Spännande, tänk egentligen om en modell skulle vara 1,50 och väga 60 kilo. Det hade ju egentligen varit lika få som är det och förmodligen lika många som hade strävat för att bli det i så fall. Kan undra vem som har bestämt att just 1,90 och 50 kilo är vackrast? Jag måste ju hålla med om att jag så som majoriteten i världen uppenbarligen tycker att långa smala (normalviktiga) Tjejer är vackarast i tidningar och på bilder och så. Men de människor med vackra hjärtan är ändå de jag ser upp till mest oavsett om man ser ut som en modell eller ej.


Kontrasten till top model var dokumentärserien om småväxta "kortvuxna berättelser". Har ni sett den? Jättecharmiga karaktärer, man får en helt annan uppfattning om hur det är att leva som småväxt. Jättebra att TV tar upp olika vinklingar av hur människor ser ut och lever. 


Beauty and the Geek´s var ett annat program jag såg under eftermiddagen. Att i TV benämna människor som de varckra och nördarna tycker jag är ganska vidrigt. Begreppet nörd, Vad är det egentligen att göra nöjesprogram av att se vissa människor som mindre värda/uppskattade för att de inte väljer att se ut och vara precis som normen!
Möjligtvis är det ett försök att få bort dessa begrepp men personligen anser jag att det misslyckas ganska kraftigt eftersom man gör om dessa människor och försöker få dem att bli coolare. Ska man behöva ändra sin stil och personlighet för att kunna må bra och känna att man  passar in i den här världen?



Nej en stor eloge till er som vågar vara er själva och sticka ut från mängden. Var stolt över dig själv, det är du värd!

Jag och sjuklingarna

Max har varit hängig i flera dagar nu, igår ville han inte dricka och knappt äta något. Okade bara busa små stunder i taget, inte alls likt honom. Vi ska ringa veterinären imorgon om han inte blir piggare. Hoppas, hoppas att han snart blir bättre och att det inte är något farligt. Det är ju inte alls vanligt eller normalt att så små hundar blir trötta och hängiga så det är därför vi är lite oroliga.


Fredrik är också lite vissen så han och Max ligger här i sängen och myser.

Idag ska jag köpa nya jympaskor så jag kan bli en riktigt bra idrottsläraren nu när ubildningen startar om en vecka.
Nej mer intressant än så här blir jag nog inte just nu. Nytt inlägg kommer ikväll så får vi hoppas att mina pojkar har piggnat till då!

Barnvakt idag

Idag har det varit en lugn dag utan plugg, så himla skönt! Josse och Oskar skulle till Rosegarden och äta thaibuffé så jag fick vara hundvakt åt lilla Tilly. Vi hade jättemysigt, precis vad jag behövde nu när Max inte är hemma.


Visst är hon underbart söt?


Jag längtar så otroligt mycket efter att få komma ut å resa. Förmodligen mest för att det är så kallt här hemma i Sverige. Men insåg igår efter att ha fått mitt schema att det blir en omöjlighet inom närmsta året :( Hur kul känns det liksom att vara på semester när man hela tiden har i bakhuvudet att man missar tentor, seminarium och praktik? Nej hemma bäst heter det ju *uhm uhm* . Ska ju ta ledigt ett år eller så när jag läst 4 terminer till så jag får väl vänta tills dess.
Ja klaga och gnälla är vi duktiga på här i Sverige haha...

nej okej nu ska jag göra varm choklad och värma en kanelbulle. Det är ju nästan som semester ;)

En sak klar

Äntligen har jag skickat den pedagogiska filosofin. Fy va hemskt det var att skriva det, jättesvårt!
När jag hade skickat så väntade nästa surprise. Ett utkast om vetenskapligt skrivande ska in imorgon. Vi som trodde att det var den 10:e men de hade ju ändrats förståss. Ush och fy säger jag bara. Vi som knappt kommit någonstans. Får sätta mig och skriva imorgon förmiddag. Ikväll går ögonen i kors.

Bättre sent än aldrig så kommer det lite bilder från julen.
Här är en bild på många av mina julklappar!
Tack alla ni, jag blev så himla glad för allt, tänk att så många bryr sig om lilla mig!
Dallos fina hylla kom inte med för den ska sättas upp på väggen!



Detta var som sagt ett urval, Max och Fredriks presenter (och gemensamma) är inte med här!
Bild på den fina tavlan av Max som vi fick an Ingrid och Rolf kommer senare.



Några bilder från julafton och dagen innan i Hammar. Mamma fick en badmössa av Fredrik!

Idag är Max i Rinkaby, skönt att veta att det finns några som verkligen har tid för honom. Nu när jag pluggar för fullt och Fredrik är på praktik så känns det som att han inte kan få så mycket gladje så att det räcker till, av oss.
Därför är det ju fantastiskt för oss alla att vi har Ingrid och Rolf som vill ta hand om vår bebis emellanåt.





Tack och godnatt!

Dag 1 i Sävsjö

Slutade i katastrof!
Har inte skjutit så kasst sen 2 år tillbaka .... ush å fy säger jag bara.
Trist att jag aldrig ska bli av med den här förkylningen. Kände att jag inte orkade hela vägen, men inte ska de väl behöva bli 379 för det? Hoppas på bättre idag, ska köra 3 skott i taget sen paus. Skjuta matcher om 3 skott hela tiden och slappna av i axlarna. Kanske hjälper, kanske inte hjälper. Har varit vissen i natt också så förmodligen åker vi hem efter dagens skjutningar. Känns inte speciellt roligt att skjuta när man inte orkar kämpa hela vägen.
Både Fredrik och jag har dessutom massor av plugg så det gnager lite i bakhuvudet.
Jag lovar att ge allt idag!
Hörs imorgon igen!

En solig dag

Idag är vi lite friskare båda två. Vi har till och med kunnat gå en mysig promenad runt ÖN med Max och Sune. Det var jättemysigt men ganska kallt. Det är så fint nu på vintern när isen har lagt sig på sjöarna, Det var första gången som Max gick på långpromenad med en annan hund och han tyckte att det var superkul. Sune är ju 12 år snart så han ville inte bli busad med men Max busade med honom ändå på lite avstånd :)

Snart är det dags för Swe cup och jag tränade lite idag. Det var fruktansvärt jobbigt och jag orkade bara skjuta 10 skott i taget innan jag fick vila igen. Gjorde upp en plan för att kunna orka skjuta 40 skott och dagens resultat blev 392. Väldigt nöjd med det med tanke på dagsformen.
Har sökt stipendium nu också, årets hallandsjunior. Hade suttit väldigt fint med 6000kr i bidrag. Men vi är många som slåss om det så vi får väl se.

Nu har både Fredrik och jag pluggat klart och ligger i soffan med katten Mia och myser under täcket, Chips, Aladdin och Mamma Mia. Det är livet!


MIA


SUNE


MAX


TEDDY

PS. Tack för all kommentarer det är så roligt att ni kommeterar det jag skriver Glöm bara inte att skriva vilka ni är. Har fått några av anonyma läsare som jag nog borde veta vilka det är.DS.

RSS 2.0