Trött och vissen

Ja lite tröt är jag allt, lite matt i kroppen sådär men inte som Fredrik som sov till klockan 12 idag haha. Denna helgen har vi syndat riktigt. Ätit massor av snabbmat i helgen så det blir till att detoxa sig i veckan nu haha. Men efter vandringen ska man väl unna sig en riktigt onyttig helg.

Foten är helt kass, har svullnat upp ordentligt i senan nu och det är liksom som en knuta ovanpå som gör ont :( Har lindat den nu som stöd i alla fall och försöker vila den så mycket det går.

Känner för att hitta på något extra roligt men vi har inget skoj alls att se fram emot närmaste veckorna i alla fall tyärr ligger fokus helt på skolan nu för oss båda. Allt har dragit igång och första hemtentan ska vara inne på fredag. Jag kan ju säga så att ag har inte kommit långt alls men tar en liten bit i taget så går det sakta framåt. Torsdag kväll läggs den mesta tyngden för disskussion och fredag kväll ska den vara inne :) Under tiden ska jag hinna läsa 300 sidor i närimngsboken och en hel del i en annan bok med så nu är det bara att gasa!

Har sökt jobb nu också eller lämnat in intresseanmälan i all afall til ett assistansbolag. Vill testa på att arbeta med funktionshindrade ungdomar så jag hoppas på napp.

Ha nu en trevlig kväll och ta hand om vanardra.




Den otroliga vandringen

Nyduschad, efter två timmars sömn och med en lite kurrande mage har jag nu placerat mig i soffan. Jag har överlevt en 3 dagar lång vandring (3,6mil) i Brösarps backar med 12kg packning på ryggen. Jag kan lova att där är backigt! Är otroligt trött på frystorkad mat, kalla näter och onda fötter men annars har vi faktiskt haft dte väldigt bra och roligt.

Vi började dag ett utan krämpor att ta oss 1,5mil upp bland backarna och jag lovar att det var mycket upp. Där slog vi sedan läger eller ja vi byggde oss ett vindskydd för 6 personer. Blev en mysig kväll med grillning och tipsrunda.

Dag två såg ungefär likadan upp föruton att min ankel var jättesvullen och halvt blå. Plus att vi hade sovit ute och ja ni kan ju själva lista ut hur varmt och skönt det är att sova ute i slutet av september. Kvällen var väldigt trevlig och vi satt många timmar framför brasan och lyssnade på både spökisar och roliga historier.

Dag 3, alltså idag. Innehöll en snabb frukost och en drygt 5km lång promenad i upp- och nerförsbackar tills vi till slut nådde vårt mål.

Hemmaa igen alltså, fick en lite mysstund med fredrik, sen blev det dusch och sömn. Nu har jag lagt in tvätt i tvättmaskinerna och kvällen är räddad. Allt som saknas nu är min lille Max. Får se om jag piggnar till tillräckligt för att orka köra till Rinkaby och hämta honom. Annars får det räcka tills imorgon.


Som många sagt förut, ingen ska säga att Skåne är platt!
(lånad bild från google)

En fin helg!

Ja så var jag i Halmstad igen. Måste ju erkänna att jag är väldigt hemmakär. Finns så mycket mer att hitta på här, träffa vänner och släktingar. Man vet var man ska åka för att gå långpromenader med hundarna, shoppingmöjligheterna är de dubbla och fik och uteställen likaså om inte ännu mer. Inget ont om Kristianstad, jag trivs där också bara det att jag ännu inte känner mig riktigt hemma där, hittar inte överallt ännu och bästa vännerna finns ju inte där...

Skolan har tagit fart nu och jag latar mig som vanligt ända fram till slutdatumet då allt ska lämnas in. Men idag tänkte jag försöka få tummarna ur och lägga in min mattabell. Känns dessutom som att alla i klassen har startat utom jag. 
Julen närmar sig också fick jag vetskap om när vi var i Ullared igår. Allt julpynt ocj julklappar var framme men hallå är det inte september fortfarande? Tänk när jag är 40 kommer jultidningarna i april!

Det varma septembervädret håller i sig och jag ska äta lunch med Becca i stan. En cykleltur in dit får det bli idag.


Bjuder på en söt bild från Thailand 2007

uppdatering

JSm gick inte som jag hade tänkt mig så vi pratar om något annat nu :)

Resultat finns på:  www.lskytte.se/jsm2009


Idag är jag ledig men borde egentligen plugga sanningen är att jag inet har riktigt koll på VAD jag ska plugga på. Det är hemuppgifter och jag har missat genomgångarna. Känns sådär men jag får väl försöka så gott jag kan ändå. Vi ska räkna ut exakt hur mycket vi äter på en vecka och hur mycket vi gör av med. Sen ska vi använda en stegräknare och göra olika uppgifter.
Idag är det dessutom jättefint väder och Max är hemma med mig så vi ska gå en lång promenad i solen. Just nu tittar jag på tv och har ätit hembakat bröd. Nyttigt dessutom och väldigt enkelt!

Enjoy!

Atlantbröd

1½ Timme + 20 min i Ugnen

Ett lättbakat bröd i långpanna,

med mycket fibrer,

russin och knapriga nötter

Till 24 rutor

50 g jäst

4 dl vatten

1 dl pressad apelsin

½ dl olivolja

2 msk flytande honung

2 tsk flingsalt

2 dl krossade valnötter

1 dl linfrön

1 dl russin

9 dl dinkelfullkornsmjöl

Ca 3 dl vetemjöl special

 

Pensling

Vatten

 

Garnering

Solroskärnor/pumpafrön

 

Gör så här


1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten och apelsinsaft till fingervarmt, 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt olja, honung, salt, nötter, linfrön, russin, fullkornsmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta ihop den. Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Skåra degen i 24 rutor. Låt jäsa ca 30 min under bakduk.
4. Sätt ugnen på 200°. Pensla brödet med vatten och strö på pumpakärnor.
5. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min tills det fått fin färg. Låt kallna på galler under bakduk.




JSM Dag 1

Ja så var det dags för liggande skyttet och jag skolkar från skolan helt idag. Kände att uppladdningen sabbas fullständigt om jag ska blanda in en timmes näringslära på morgonen. Så nu sitter jag istället hemma i soffan och laddar magasinen. Vädret ser ju ut att bli fullständigt strålande! Tyvärr är sol inte mitt bästa skytteväder men allt är bättre än vind på kristianstads skjutbana! Jag gissar att det krävs ca 193 till final för båda grenarna så där får jag väl lägga ribban. Men liggande är ju som de flesta vet, inte min bästa gren så det blir en lagom uppvärmning inför ställningsskyttet imorgon!


ELD!

Jag är en slappis

Ännu en dag hemma utan skola, börjar tröttna på att vara ledig, i Kristianstad utan att hitta på något. På skyttet håller de på för fullt nu inför JSM. Igår var jag där några timmar och hjälpte till så gott jag kunde men alla har sitt där liksom. Man känner sig bara överflödig när man är ivägen för alla hela tiden. I hemmaklubben är det annorlunda då man vet vad som ska göras men om ingen här säger vad de behöver hjälp med så kan man ju inte mycket göra?

Så en tvätt och städdag blev det idag. Fredrik var hemma någon gång efter 1 i natt (sen somnade jag så jag vet inte tiden) och det lär bli detsamma i natt om inte ännu senare... plötsligt förstår jag vad mamma menar me att de är segt att vara ensam hemma. Fast iofs brukar ju pappa inte vara iväg på natten. Hoppas allt blir annorlunda när JSM är över. Det gick från att kännas som att nu jävlar ska jag vinna allt och va kul att det är i Kristianstad, till att få veta att Fredrik inte kommer vara hemma på kvällarna och ev. nätterna under hela helgen. Skulle förmodligen behövas där dygnet runt sa han och kanske sova en timme i en husvagn i bästa fall. Jag fattar nog inte riktigt verkar det som men ingen behövde jobba dygnet runt under riksskytte veckan i Halmstad??

Ja ja, jag och Max ska roa oss bäst vi kan. Vi ska ut till Pysen och rida framåt kvällen idag. Sen tänkte vi eventuellt ta en sväng på Fjälkinge backe antingen före eller efter. Max älskar ju att vara i skogen och jag med förresten :) Bara man slipper mygg, regn och kyla haha ;)

Carolin kommer hem idag!!!!! Jippi!!! Ska bli jättekul att höra allt som hon har varit med om!


Jag och min lilla Pysen


En helg i Halmstad

Ja så har man varit en helg i Hamlstad. Idag har jag gjort björnbärssylt som blev jättegod! Kom nyss på att jag harett helt reportage att skriva till skyttetidningen, som dessutom ska vara inne imorgon, men som tur är har jag redan gjort allt förarbete så det ska bara pusslas ihop och bli riktigt spännande.

Annars har jag försökt träna upp min kondition i helgen. 5km slingan blev mitt mål igår och idag blir det en längre sträcka uppe vid ön. Hur ska man annars palla en vandring med 15kg på ryggen i 3,6mil i brösarps backar i slutet av september?

Nu ska jag packa ihop alla mina saker för ikväll bär det av mot Kristianstad igen
Max 12 veckor

Tråkar!

Jaha då var man ensam ännu en kväll. Fast jag har ju Max och tur är väl det. Fredrik är med Micke och snickrar. Han hade en del att ta igen nu när vi har varit i Halmstad hela sommaren! Jag har lagat potatisgratäng till mig själv, lagom deprimerande liksom. Försökte mig på att steka några bitar kycklingkebab men de blev inte alls gott. Gratängen däremot blev supergod!

Kan ju undra om det är något bra på TV ikväll eller om jag bara ska fortsätta sitta här och tycka synd om mig själv. Tänk att man kan tycka att det är så svårt att vara ensam. Det är nog något av det värsta jag vet. Orken liksom bara rinner ur mig, känner för att sova hela tiden. Men det kan man ju inte göra, speciellt inte när man har fått uppgifter i skolan. Kunde varit hos Maria ikväll men kände att jag behövde läsa. Det tog tyvärr bara en halvtimme och jag hade räknat med två timmar så nu sitter  jag här i soffan och vill göra allt annat än att ha en ensam kväll med TV:n.  

Ska ta en promenad nu med lilleman innan det blir mörkt. Sen får jag kolla in TV.nu om det går någon bra film eller liknande ikväll. 

Eller ännu bättre, ett varmt bad och sen ansiktsmask och efter det film...

Japp så får det bli. Ska bara fixa iordning Fredriks matlåda för imorgon så har man gjort ännu en god gärning idag!

Känns förresten som att Carolin varit iväg jättelänge men de har hon ju inte :)




JSM om en vecka... jag är LADDAD!


puss och kram

RSS 2.0