SM BRONS!

Yes där satt den, vidare info kommer imorgon nu blir det party med kompisarna.

Nu är det slut på veckan...

De är dags för fredags myyyys :)

Men denna fredagen blir inte så mysig för Fredrik är kvar i kristianstad och jag har åkt till metropolen Halmstad för att göra praktik. Men på fredag bär det hemåt igen så då ska vi ha vårat mys istället.

Det blev firande av tre års dagen i onsdags kväll på den grekiska restaurangen den lilla tavernan. Jättegott och mysigt var det. Jag åt fläskfilespett med råstekt potatisk och tzatsiki  och Fredrik blandat från grillen med lamm, kyckling, fläskfilé och färsbiff. Från början had evi tänkt oss tre rätter men vi orkade bara de två första:) Mysigt att tänka tillbaka på de tre åren som gått.
Tänk att vi har varit tillsammans så läge, helt otroligt <3


Bild från nästan ett år sen då vi fick vår lilla Max.




:)

Jag klarade det. Alltihop på första försöket dessutom hihi superbra!!!! GODKÄNT :):):)

Gymnastikexamination dagen D

JA om exakt 26minuter ska jag ta mig bort till skolan och idrottshallen och göra uppvisningen i gymnsatik. Känns sådär måste jag säga det kan gå och det kan inte gå, mer info kommer....

Jag - en gymnast?

Hahaha skulle de flesta som känner mig väl tänka. Men jag har faktiskt överträffat mig själv och efter 20 år har jag faktiskt lärt mig att hjula. Nu är det ju en annan sak om det sitter imorgon på examinationen med nerver och allt men jag har i alla fall kommit mycket längre än jag någonsin kunnat tro.

Tyvärr missbedömde jag avståndet igår när vi skulle göra sidhopp över en lutande bänk och jag slog i smalbenet så att jag fick sitta i en timme med kylklampar på när jag kom hem. Det gör himla ont men man är ju en hårding så det är bara att låtsas som att det inte har hänt, bita ihop och klara examinationen imorgon. Haha jag får ont i magen bara jag tänker på det.

Sen är det praktik direkt på måndag morgon och det känns också lite pirrigt. Med tanke på att jag ska leda 60 elever åt gången varje lektion. Snacka om utmaning. Dessutom ska jag genomföra minst ett danspass med några klasser, något som det brukar bli vilda protester mot. Men men bara att ta på sig ledarjackan så fixar det nog sig :) Dessutom så är jag ju där för att träna och inte för att vara klar.


Nu behöver jag DIN hjälp.

Vad är roligast i idrott? Vilka lekar, övningar, bollspel  har varit mest populära när ni gick i skolan och har ni några olika varianter på dessa så skriv ner allt ni kan komma på så jag får igång kreativiteten inför praktiken!!



Tråkdag

Har ni sett på vädret, fy va trist. Den långa, kalla, mörka hösten har gjort entré. Och jag som hoppades på ljuset några veckor till. Har haft tvättdag hela dagen sen klockan sju. Sista maskinen är på G nu och jag ska strax gå och flytta över till torktumlaren.
Har fått reda på att min praktik under fyra veckor blir i Halmstad, ska bli skoj men kommer ju att sakna mina små pojkar helt galet mycket! Men jag ska träffa dem på helgerna i alla fall :)
Tentan kändes ok men uju längre tiden går känner jag mig mer och mer osäker.
På fredag har jag examination i gymnastik vilket jag med största sannolikhet kommer at bli kuggad i men samtidigt vågar jag inte träna för hårt på det eftersom jag har SM i skövde på lördag och min dåliga handled gör sig hela tiden påmind. Men men dt får väl bli en omtenta då :P Jag lär ju klara det så småning om.
Ledsen att jag uppdaterar så sällan men juft nu är det fullt upp och skolarbetet tar up stor del av tiden framför datorn.

ÅH!

Nu behöver ja hjälp! Jag har tenta på fredag och jag har absolut noll motivation till att läsa. Så fort jag börjar så tänker jag på annat, har tappat stinget helt vet inte riktigt vad det är med mig idag*suck*.
Har ni några bra motivationstips, känns kanske lite sådär eftersom Fredrik är sjuk samtidigt.

Jag har försökt sätta upp mål för hur mycket jag ska läsa idag och vad som behöver göras men så fort jag tar tag i det så blir jag kissignödig eller hungrig eller något annat dumt!

Jag kan ju inte åka iväg till stallet eller så helelr för då får jag garanterat skuldkänslor för att jag inte var hemma och pluggade. Illa illa :(

Så här slapp får man inte var dagarna före TENTA!

Tentadags igen

Om ni undrar varför jag har varit frånvarande en hel del sista tiden så är det så att
jag just nu håller på att lära mig om hur kroppen tar upp näring och hur allt fungerar från det att maten kommer ut i kroppen till det att jag springer ett maraton (eller inte jag men någon annan). Just nu befinner jag mig i Halmstad vilket att ganska skänt då Fredrik är hemma i lägenheten och har jättejobbig influensa med ögoninflammation, feber ont i halsen och allt. När jag är där så pysslar jag  ju med honom så de blir inte lika effektivt plugg.

Nu har kylan kommit till sverige och jag längtar bara bort bort bort till sol och värme. Har stoppat undan 2000kr från julklappar och födelsedagspresenter så om jag får en ledig vecka så sticker jag hihi. /drömma kan man ju alltid)
På onsdag ska jag med Max till veretinären och ta spruta. De går säkert fint:)

Nu hinner jag inte skriva mer för nu ska jag äta frukost och läsa mer om näringslära. Intressant men lite rörigt och mycket att komma ihåg!

En konstig dag

Idag började vi dagen med att sova länge sen gå upp och äta lite frukt för att lämna plats åt tackobuffé på stan. Det smakade underbart :) Billigt smakar ännu bättre dessutom! Sen hade vi planerat att göra paj när vi kom hem men istället satte vi oss vid datorn och så. Sen gick jag en långrunda med Max i spöregn och blåst och nu är det snart 3 timmar senare och Fredrik sover fortfarande. Han är ju helt kass i sin förkylning så jag låter honom sova. Istället gör jag en potatisgratäng som står i ungen nu, till de blir det fläskkotletter :) Det får bli pajbakning en annan kväll istället.

Här kommer ett recept på amerikanska pankaces som jag gjorde innan i veckan.

Ingredienser:

1ägg
2 1/2 dl lättfil
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk smält smör
smör till stekning

Gör så här:

Vispa ihop ägg och lättfil och tillsätt mjöl, bakpulver, salt och smält smör under omrörning till en slät smet.
Smält lite smör i en stekpanna och klicka ut smet till cirka tre pannkakor åt gången.
Stek dem gyllenbruna på båda sidor och servera med bär, lönnsirap och eventuellt lite extra smör.





Recept från ninasmat.se



RSS 2.0