Mys

Här sitter jag vid datorn med  en av mina  mys mys mys vovvar, nämligen Maggi tätt intill mig. Hon är så himla söt när hon kommer krypande upp i soffan och vill vara nära.  Hon har blivit himla bjäbbig och skäller så fort någon av de andra hundarna skäller eller hon ser något annat som kan vara skoj att skrämma bort. Jobbigt det där men vi tränar på det varje dag :)

Blev en ny sele till Maggi idag också. Hon fick en likadan som Max men annan färg. Hon blev alldeles hostig när vi var ute idag så på hemvägen från farmor körde vi inom Grissly och skaffade en sele. Hon fick vara med i affären så det var perfekt.

Ikväll ska jag och vovvarna till Kristianstad så nu har jag packat för fullt hela eftermiddagen. Var uppe med tuppen kl 7:00 idag så jag har fått mycket gjort! Har fått in en ovanlig ytm där jag sover mellan 22 och 06:30 ungefär och då är jag pigg, så varför ligag kvar? Har gjort så nu i 3 veckor .. vem vet man kanske börjar bli gammal?

Blev en hallandsserie idag också, sista omgången. Sköt 397p bara ett poäng från mitt personliga rekord så det kändes toppen och var riktigt kul! Hade två skott som var 9,9 och en 9,7 sen var det 10:or för hela slanten :D


host och snörvel

Jag håller alla tummar idag att influensan inte bryter ut i in kropp. Blev ett telefonsamtal till jobbet ikväll och om 5 minuter intar jag dagens position  - sängläge. Har varken tid eller lust att bli sjuk nu men när kroppen säger ifrån så måste man lyssna. Pallar inte en omgång halsfluss till nu!

Nej - det ska inte vara lätt att leva, JAG VEEET :P


I väntans tider

Idag har jag unnat mig en dag då jag bara tagit det lugnt. Efter att ha jobbat väldigt mycket senaste tiden har jag nu äntligen fått en dag ledigt. Jag och mamma har varit och ätit lunch men förutom detta har det inte hänt speciellt mycket idag.

Funderar starkt på en liten power nap nu i eftermiddag så jag pallar kvällens simning. Härligt att få röra på sig lite :)

(om jag nu vågar säga så nu efter att ha skadat tummen när jag sa så sist) :P



Mer jobb!

Jag ska vara på Sofiebergsskolan må och ons denna veckan också, kanske tisdag också om jag behövs någonstans. Känns jättekul att jag har fått in foten på ett ställe där jag trivs både med barn, personal och föräldrar. De har redan börjat boka mig i mars och april så det känns riktigt roligt! Det är flera som ska på utbildning och några sjuka så då får jag många pass :) Blir så glad av alla snälla ord som de ger mig också <3

Idag har jag städat som aldrig förr hihi känns så himla skönt nu när jag fått sätta mig ner och allt är färdigt :) Alla fyra hundarna är hemma hos mig så det är aldrig en tråkig stund, alltid någon att busa eller gosa med!

Ikväll blir det söndagsmys

<3



Så kom vintern

Ja så kom vintern tillbaka med stormsteg!!!
-9 grader visade termometern idag :( Men solen lyser allt vad den orkar och det räddar ju hela dagen. Vad gör lite snö och frost när solen lyser!? Idag ska vi passa på att vara ute och njuta av att solen äntligen har letat sig igenom molnen :)

Det blir lite handling med farmor sen en tur ut med hundarna. Inga stora planer för dagen alltså. Vi behöver båda vila efter en riktigt tuff arbetsvecka!!!


Vad gör ni denna soliga lördag?



Jobba på hej och hå

Idag har det blivit 7 timmars jobb! Jag har varit på sofiebergsskolan på kärleken, där har jag varit några gånger nu och trivs superbra! Förmodligen ska jag dit igen imrogon och på fredag så det känns jättekul! Dagarna bara rusar iväg :) Ikväll ska Lollo sova här, ska käka pizza, snacka å bara ta de lugnt. Nu ska jag ta en tupplur så jag orkar hålla mig vaken ikväll!

Är det vår i luften eller kommer det mer snö tro?


Plötsliga vändingar

Ibland gör livet konstiga, märkliga svängar och vändningar. Som en åkattraktion på ett nöjesfält. Ena stunden är allt som en enda stor uppförsbacke plötsligt bler det en tvär sväng och det kanske går tungt ett tag till men så på något märkligt sätt ger jordens dragningskraft dig lite hjälp och det går väldigt lätt tills det plötsligt bli en broms, tvärsväng till höger och in i en lång mörk tunnel. När du känner att det är så mörkt och läskigt som det bara kan bli så ser du plötsligt ljuset och det går med en väldans fart ut ur mörkret för att nästa sekund vändas totalt upp och ner och när du känner att du kommer falla rakt ner så blir du ändå kvar där upp och ner för att kunna komma på rätt spår igen. När livet gör sin sista inbromsning har du alla upplevelser  och intryck med dig, det är bara så att vissa har längre spår att åka i än andra... och visst är det ganska skönt ändå att man inte från början vet hur det ska bli?


Livet är en märklig upplevelse och man får vara glad och tacksam för varje dag :)


:(

Blev en riktigt tuff dag idag.
Ibland är man starkare än man tror...

men hur länge räcker den styrkan...



Spontanutflykt



Ja idag blev det en tripp till Ullared!
Vi hade egentligen inga direkta planer idag men tänkte att det kunde vara mysigt att gå på bio. Istället tog vi en sväng med bilen, en sväng som resulterade i ett besök på Gekås. Vi har nog aldrig handlat så lite där men det var ju också tanken med besöket. Mest hundaker och lite hushållsartiklar som fyllde påsarna. Vi fick även med oss lite ingredienser till kvällens middag som består av fisksoppa med vitlöksbröd och räkor i vitlök.



Imorgon ska det skjutas Hallandsserien, får se hur det ska gå till med tummetott :P



Överraskningen igår

Var...



FRIDOLFS :D

Varmrätt

Marinerad Lammrygg (G)
Köttet får ligga och vila i vitlök, olivolja och örter. När smaken är som mest laddad steker vi en hel bit
av ryggfilén. Lagom rosa serverar vi den med vitlökssmör, marinerade vitlöksklyftor och rosmarinsky.
"En säker rätt som kommit för att stanna."

Pepparstek (G)
Grönpeppar inklappas varsamt i Herefordbiffen innan stekning. Den pepparstinna
gräddsåsen är grymt god och samsas med frästa champinjoner.
”Maskulin mat för moderna kvinnor och män”.


Dessert

BFC (G)
Browniefudge-cheesecake med apelsinkaramellsås och vispad grädde.

Dumlemousse (G)
Med björnbärssås.
”Denna dessert uppskattas av både stora och små barn.”


Tyvärr råkade kameran bli glömd hemma men gott var det kan jag lova:)


Idag blir det en "göra vad vi vill dag". Härligt med dagar utan planer också :)


Senaste dagarna

Här kommer några ljusglimtar från de senaste dagarna + en blå tumme :P




En bra dag idag :)

Ja dagen har flytit på riktigt bra! Allt har fungerat precis som jag ville för en gångs skull :)

Imorgon kommer Fredrik, jag saknar honom så mycket nu så det ska bli riktigt riktigt kul att han kommer nu! På lördag har jag planerat en jättemysig överraskning åt honom så det kommer säkert bli mycket uppskattat hihi <3

Morgondagen har jag ingen aning om vad det blir av för övrigt. Har bokat in farmor någon timme men annars inga stora planer. Ganska skönt en fedag!


Funderar starkt på om jag skulle ta mig till badhuset ikväll och bubbla och basta för att ladda upp batterierna lite, vi får väl se vad som händer :)


undrar

Hur svårt kan det vara att höra av sig?! Haha jo tydligen supersvårt, vissa har inte tid för de solar och badar hela dagarna :P


Tips, tips, tips, tips, tips

Nu måste ni hjälpa mig. Jag klättrar på väggarna här hemma, vet inte var jag ska bli av jag har fyra hundar att ta hand om och vi busar massor varje dag  och sen har jag ju skyttet men det räcker liksom inte till. Jag saknar Fredrik helt otroligt mycket och vet liksom inte riktigt vad jag ska hitta på om dagarna för att inte sakna honom och alla andra för mycket. Vad gör man när dagarna är såååååå långa liksom?

Nu får ni komma med lite förslag!


:D

Aj aj

Idag har jag varit så fruktansvärt fumlig så egentligen borde jag lägga mig och sova eller något resten av dagen så jag inte skadar mig :P
Startade dagen med att stänga av klockan och slå läppen och framtanden i bordskanten. Så med min fläskläpp gick jag och fixade frukost, när det var klart skulle jag ställa in det i kylen, smör och salami ramlade ut igen. Senare skulle jag fixa hundmat:Leverpastejen tappade jag på golvet och när jag skulle sätta ner Sunes mat så tappade jag skålen i trappan. Sen åkte jag iväg en stund. När jag kom hem igen slog jag huvdet i taklampan två gånger på en förmiddag.

Haha vågar man gå ut med hundarna eller man ramlar på en isfläck och bryter benet?

Annars har dagen varit bra så här långt :P
Nu blir det hundpromenad!





RSS 2.0