Är jag förföljd...

AV OTUR!!!!???


Min sista dag på praktiken, spenderade jag hela eftermiddagen på en säng på akuten. Eftersom jag har en koagulationsrubbning på (blodet) så kan det gå illa om jag får invärtes blödningar, men eftersom jag aldrig riskerat det tidigare så tänkte jag ju inte så mycket på det förrän idag när jag fick en stenhård fotboll i magen. På 20 meter kan en fotboll få himla hög fart det kan jag lova! Så det var bara att åka in till akuten och bli undersökt. Blir jag inte sämre framåt natten så borde det inte vara någon fara sa kirurgen men ett revben tog stryk och njuren fick sig en rejäl smäll. Direkt när jag kom in trodde de att mjälten var nära att gå sönder men som tur var så var det inte så illa.

Nu har jag vilat hela kvällen och imorgon blir det också lugnt.

Hoppas på en bättre fortsättning på helgen!


10 timmar senare... blev ett snyggt avtryck va?

Sista dagen imorgon

Känns faktiskt mest trist nu att sluta imrogon. Fick massa gulliga kommentarer från eleverna både idag och går och dessutom kramar från flera av tjejerna, då känner man verkligen att mabn har fångat dem. Känns sådär inför imorgon när läraren ska bedömma hela min VFU-period men jag känner själv att jag har lärt mig jätemycket och har massor att ta med mig från denna perioden. Har vuxit i min roll som lärare (inte fysiskt dock men ändå) och jag kommer faktiskt att sakna eleverna trots det hårda klimatet som många gånger har varit väldigt tufft också. Men när man kan skälla på en elev massor och nästa gång få en go kommentar om att man är duktig så känns det riktigt riktigt bra! Ungdomarna är vår framtid och de ger oss så mycket tillbaka, de uppskattar att man är en stark förebild. Därför älskar jag detta jobbet!


Förresten tack för alla gulliga kommentarer!!!

Lovar att besöka er i Hammar så fort det blir tillfälle!
Hör av mig imorgon Carola.
Va glad jag blir Ellen att du följer mig här på bloggen. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka till skolan nu
och snacka om alla roliga saker vi har varit med om!

Ont i armen

I måndags lyckades jag äntligen hitta en vårdcentral som hade vaccin kvar till mig. Dessutom var jag helt ensam på hela vårdcentralen, ja förutom personalen då förstås. Har haft ont i armen sen dess och kan knappt använda den ännu. I natt fick jag dessutom jättehög feber så jag är inte så kaxig nu.

Nu närmar det sig slutet av praktik tiden och jag måste säga att det känns ganska sorgligt. Nu börjar jag känna mig hemma i idrottshallen, visst är det stök och stoj men många härliga individer har jag lärt känna. Nu ska jag alltså själv tillbaka i skolbänken och den 18:e december är det tentadags igen, fysiologi. Bara namnet ger mig rysningar...
Tror jag ska ta max med mig och åka ner till Carola någon dag under pluggtiden så kanske hon kan hjälpa mig lite, dessutom är det alltid så mysigt  där.

Igår hade jag en mycket uppskattad lektion i skytte som blev väldigt lyckad dessutom. Oj va kaxigt det lät haha men det är alltid så kul när man får ett gott gäng elever som uppskattar att man fixar något utöver det vanliga!

Nu blir det sängen efter en lagom ansträngande förmiddag med gymnastik i årskurs nio, så kanske jag slipper få feber i natt också.


Släng gärna med en kommentar om du ändå läser!
Kram

MAX

Eftersom ni är många som längtar så efter lille Max så kommer här några fina, nya bilder!













Oj oj oj

Vaknade idag av att huvudet höll på att sprängas, ligger fortfarande kvar i sängen. Får försöka fixa så gott det går med lite saker på datorn till VFU:n istället. Stanar hemma idag då jag kände mig lite vissen igår med så känns det dumt att smitta ner andra och dessutom träffar man ju en del folk när man är i skolan. Jag som hade planerat så roligt idag... trist!

Tack för all bra tips på idrott. Jag tror det blir lite stationer och hinderbana nästa vecka. Jag har kört en hel del dans men det går tyvärr inte sådär jättebra, trojkan visade sig vara grymt svår! Ska testa jenkan som uppvärmining nästa gång.


:)

Det gick faktiskt riktigt bra idag men jag känner mig lite vissen, huvudvärken ger inte med sig...

Hoppas att jag inte håller på att bli sjuk bara, vill inte missa något av praktiken!
Tror jag kör innebandy imorgon också så kan jag testa något annat nästa vecka, nu har jag kört basket, innebandy och olika lekar och stafetter. Vad ska jag köra sista veckan?



Huvudvärk och grått väder

Vaknade med huvudvärk, det blåser halv storm ute och regnet piskar mot rutorna. Idag ska jag ha den jobbigaste klassen på hela skolan i innebandy och jag vill bara krypa ner under täcket igen och somna om. Men bara att bita ihop...


Är det bara jag eller tar allt emot lite extra för er med när det är så grått och trist ute?

Innebandykatastof

Haha jag trodde jag skulle bli galen, idrott ska vara kul jojo men inte idag.
Första klassen jag hade i innebandy gickväl okej. Övningarna funkade och stämninigen var bra.
Sen var det dags för årsk 7 och jaaa det gick väl ungefär som förra måndagen fast lite bättre förutom att jag blev
rasande på en kille som fick sitta på bänken halva lektionen.
För övrigt skötte de sig hyfsat men med tanke på att alla babblade hela tiden så blev det ca 5 min spel av 20 min.
Hm... Man lär sig väl men det är ganska svårt att ändra på eleverna, har de en stimmig dag så har de.
Den dagen JAG sätter betygen så tror jag den lilla biten som saknas just nu av skärpning hos vissa kommer att ge med sig av sig självt. Men om några år har jag lite mer erfarenhet med mig och förhoppningsvis utvecklats mycet i min roll som lärare!


Sune undrade varför jag var så trött när jag kom hem...

Tentasvar

Ja idag fick jag tillbaka tentan i matspjälkning och hälsa och ett starkt G var resultatet, så jag är supernöjd!

Pappa och Fredriks mamma Maria fyller år idag så till et båda skickar jag och Max ett stort grattis!



Ikväll ska vi fira pappa på Fridolfs restaurang, ska bli riktigt gott. Ingen aning om vad jag kommer att beställa men en sak är väldigt säker, det blir inte annat än underbart gott då det enligt mig är en av Halmstads absoluta topprestauranger.





Värmen var är du?

Ni som känner mig väl vet att jag verkligen vantrivs de kalla, mörka, regniga månaderna som infiner sig varje år. När snön väl kommer njuter jag men hur ofta händer det här nere i landet?  Så hur gör jag då för att råda bot på detta? Jo jag tittar på resor så klart. Blir varm inombords bara av att drömma mig bort ett tag :)

Andra må bra tips i höstmörkret är att gå på badhuset och bubbla och basta. Eller åka till Örebro med mamma på spa hihi (luciahelgen bär det av) innan dess ska jag och dallo gå på floating på slottsmöllan också. 

Eller varför inte en mysig fika, glada kompisar eller en riktigt bra film på bio. Ja, det finns många alternativ till de dyra resorna till södern och tittar man bara efter ljusglimtarna i tunneln så kan man plocka åt sig många av godbitarna längs vägen!



Turkiet


Eller Sverige?

Vad väljer du?

Grovt språk och kinesiska muren

Jag vill börja med att be om ursäkt för det otroligt grova språket och de fula orden som används i detta inlägg men de är bara för att jag vill poängtera hur fel jag tycker att det är att använda sig av dem!


Japp, årskurs åtta idag alltså och vi startade med kinesiska muren vilket resulterade i 3 killar som fick sitta på bänken halva leken för att de inte kunde fixa att inte fuska.  Annars tycker jag att det gick bra eleverna fattar att jag bestämmer och för att vara denna skolan så sköter de sig riktigt bra. De två kommande veckorna ska jag hålla i alla lektionerna själv och min handledare kommer att vara i andra halvan mesta tiden så att jag får testa och lära mig att ta hand om eleverna själv utan att hon tittar på. Känns bra för då vet jag att hon tycker att jag fixar det.
En sak som jag har funderat mycket på är orden som eleverna använder sig av. Lärarna har vant sig och reflekterar inte ens över hur orden används längre utan ser det som elevernas sätt att uttrycka sig. Men jag måste säga att jag har väldigt svårt att förstå hur man kan tycka att dte är helt okej att använda sig av ord som fitta, hora etc i varannan mening. Lärarna menar på att det inte innebär att de menar ordets betydelse utan att det bara är uttryck i brist på ordförråd men jag vet inte det alltså....

Vad tycker ni, ska det vara okej att bli kallad för fitta som ett kompisuttryck??? Jag blir helt förvirrad. Är det sådana ord som vi vill att våra barn ska använda sig av i vuxenlivet sen??? När man möter sin gamla klasskompis på stan ska man då säga hallå din lilla fitta kul att se dig...


För att tala om något bra också så tog jag en fika med mamma i eftermiddag, moccalatte och brownie med marshmallows och kolasås mums :)


En bättre dag

Idag gick lektionerna jättebra, hade staffetträning. Jag har kommit på att elever på högstadiet har över fem miljoner myror i byxorna. Shit alltså det är mycket snack och framfrallt sjuorna är tramsiga. Niorna däremot måste känna att de ska hävda sig hela tiden. Handbollsturneringen igår var inte bra -men kul.

VFU uppgifterna måste jag ta tag i också men vem orkar det?

Imrogon blir det årsk 8 igen och förhoppningsvis ska jag hålla  minst en lektion i skytte också sista veckan.


Max är så himla gosig nu nä han är med de andra hundarna, alla tävlar om uppmärksamheten.

Nu blir det simning :)

(rörigt inlägg?? jag vet :P)


PRAKTIK

Segdag idag, konferens mellan 8 och nio och sen 5 timmar till nästa lektion har bara varit hemma och pysslat under tiden.

För övrigt så är det tufft på praktiken hade årskurs 7 igår. 45st drygt och det var jobbigt kan jag lova. De små liven tar kol på mig haha. Men men det som inte dödar det härdar! Tror att jag behöver några år till på nacken innan jag kan klara av att fullt ut planera, genomföra och utvärdera lektioner korrekt samtidigt som jag ska hålla koll på så många elever.

Förbundsmästerskap i helgen och jag lyckades ta hem guldet. Känns alltid skönt när man kan få visa vem som är bäst :)

Man kan undra hur Carolin har det i solen .... :)






Idag säger jag bara

*puh*

Jag vill också

sola, bada och njuta fullt ut av vad livet har att erbjuda. Så det är som att bita i en sur citron eller som att dricka grapefrukt juice när jag tänker på att Carolin ska åka till Gran Canaria imorgon!!!!!! Men så klar är jag också glad för hennes skull och unnar henne verkligen varje sekund av detta underbara. Hoppas på riktigt fint väder, snygga killar och varmt  havet :)

Själv ska jag sola under lysrören i gympasalen (vilket nog gör mig nästan lika solbränd)... *fniss*


Jag längtar efter
sommaren
solen
lugn och ro
hemmafest
glass
cola med massa is
ett varmt bad
FREDRIK
MAX
en ledig dag med cosmopolitan
en rikitgt bra låt i mp3:n
varm sand mellan tårna
riktig thailändsk mat
billig shopping
dofterna av jul


och


jag mår bra av/njuter av

att få vara frisk
att min omgivning mår bra
att trivas med vad jag gör
pizzan från ikväll
mys i soffan med vovvarna
att slippa föreläsningar
en kväll på badhuset med bästa vännen
en fika på stan
ett leende från en okänd människa
en klapp på axeln
prata minnen med farmor
farmors mat
mammas mat
varm choklad på morgonen

och visst är livet bra här hemma i soffan också
man ska glädjas åt det man har, kom ihåg det


när ni längtar till Gran Canaria!


Praktik dag 2

Idag var det en ganska lugn dag med bara en klass, ganska skönt faktiskt. Imorgon blir det 3 lektioner som jag ska hålla i, helt själv. Det är alltid lite pirrigt när man ska öva sig på att hålla i lektionen helt själv men jag hoppas att det ska gå bra :) Det bästa är ju att man måste våga misslyckas vilket man också gör men man blir ju bättre av det. Något av det svåraste är att lära sig alla namnen men om 3 veckor ska det förhoppningsvis sitta.

Imorgon blir det baskettema igen med årskurs nio (3 klasser samtidigt!) och jag ska köra några varianter på övningar/lekar. Hoppas hoppas att det går bra :D
Därefter blir det fyror och femmor som ska ha massa lekar och möjligtvis lite bollspel också.

Ikväll blir det pizza och film!



Gköm inte att kommentera... ser att ni är många som läser men ett avtryck är alltid kul.

Praktik dag 1

Snacka om tuff dag och ändå har jag bara haft två lektioner. Största delen av idrottslärarens energi går åt till att tysta ner eleverna. Där kan jag tänka mig att skillnaden är stor jämfört med gymnasiet. Dagens tema var basket och det säger sig nästan självt att ljudnivån då hamnar ganska högt. Roligt och lärorikt men jag behöver säkert se några pass till innan jag vill hålla lektion helt ensam det är ju trots allt 60 elever samtidigt *pust*. Imorgon ska jag i alla fall hålla i någon form av basketinspirerad lektion. Intressant...


Hoppas på att kunna vicka lite samtidigt nu eftersom jag inte har så många pass i veckan men där är en annan tjej som också vickar så tyvärr ser det ganska så mörkt ut på den frånten. Hoppas på svininfluensabomb på många men inte mig själv så jag kan jobba :P Nej fy på mig vilken hemsk tanke *ler*

Ikväll bir det träning/skytte.



Fjärilar i magen

Ja Ingrid har helt rätt jag har massor av fjärilar i magen inför imorgon. Hur kommer dte att vara, vad kräver lärarna av mig, vilka känslor från min egen högstadietid kommer tillbaka, hur gör jag för att vara en bra förebild... ja dessa och många fler frågor snurrar i huvudet. Men mest av allt ska det bli roligt och jag förväntar mig att jag ska lära mig massor. 60 skoltrötta högstadieelever med spring i benen kan inte innebära annat än en stooor utmaning!!!

Fortfarande har jag lite för lite kreativitet för att hitta på roliga lekar och övningar men en linedans, några roliga lekar och upplägg för bollspel är några av ideerna jag har med mig i bagaget sen innan. Kanske måste jag också lära ut gymnastik men det blir en utmaning för sista veckan. Som tur är blir jag examinerad via videokamera och ingen lärare kommer ut och bedömmer mig, vilket känns befriande hihi

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan, lägga upp benen på soffbordet och mumsa på nygräddade våfflor med grädde och sylt och en stor kopp varm choklad.
lånad bild
Hämtad bild från google


3-års dag och medaljglädje

Ja nu har jag samlat mig efter den rafflande finalen igår. Det kändes som att vi sköt om ett VM guld fast det var SMbrons. Jag tror att nog aldrig har varit så nervös under alla mina år som skytt. För er som inte såg det live så började jag min grundomgång med 99p varav 9st tioettor och avslutade de sista tio med årets första 100-serie. Inför sista skottet skiljde det inte många decimaler och när allt var avgjort

Idag ska jag njuta av medaljen och ladda batterierna inför praktiken som börjar imorgon på högstadiet årskurs 7-9. Tro mig, det kommer bli en riktig utmaning!!!

Idag på dagen är det 3 år sedan jag och Fredrik blev tillsammans <3

Vi föralltid :)








RSS 2.0