Tenta imorgon!

Så var det tentadags imorgon.
Första terminen religionsvetenskap har satt igång med buller och bång och samtidigt håller vi på att flytta till den nya lägenheten i Viby. Eller ja, vi har redan flyttat in där men det är minst sagt rörigt i det som vi kallar vårt hem!
Mitt i allt detta kaos ska jag alltså försöka plugga till tentan som ska skrivas imorgon bitti klockan 09:00.
Jag insåg ganska tidigt att jag borde börjat läsa det gamla testamenten långt tidigare och därför blev tiden knapp nu mot slutet. Trots detta känner jag att jag börjar få grepp om det som är viktigt att kunna och jag tror att jag ska kunna förmedla det på ett bra sätt imorgon.

Grejen är att jag inte är van vid att ha så mycket att plugga hemma själv. De tidigare kurserna som jag har gått har handlat mycket mer om att göra gruppuppgifter och praktiskt lära sig olika moment. Nu är det enbart läsa, läsa, läsa som gäller och tur är väl att det är ganska intressanta och spännande ämnen... för ni som känner mig vet ju att jag inte är så mycket för det där med att doppa näsan i böcker 8h/dag.

Ja har i alla fall gjort så gott jag kan denna gången och mer kan man inte begära. Klarar jag inte det nu så kommer det fler chanser....

wish me luck!






Flytt och religion

Ja då var det äntligen dags att komma ifrån lägenheten på JH Dahlsgatan! På söndag smäller det! Känns helt underbart, obeskrivbart men samtidigt lite läskigt. Jag är inte så mycket för det där med stora förändringar så de känns lite jobbogt också. Men som tur är så har vi ju bil och 8 min bilfärd in till centrum 5 min till Hammar, 3 min till Rinkaby och 1,5h bilfärd hem till Halmstad ska nog göra att jag klarar mig ganska bra. Mycket jobbigt nu bara att bo utan internet och mitt bland tusen lådor när det bara är 6 dagar kvar till tenta... Kommer nog bli några timmar i skolans bibliotek känner jag.

För övrigt känns det helt ok att plugga nu. Börjar lära känna lite folk och så. Ska ju ändå gå med de flesta i 1 år framöver så det känns bra att man börjar hitta sin plats i gruppen på något vis.

Ikväll ska vi ha indiskt tema här hemma med fläskfilégryta, naanbröd och olika såser. :)

myys <3

Gekås

Idag blev det inget jobb så istället tog jag och pappa en tur till Gekås. Handlade massa saker till det nya hemmet :) Blev två vanliga linnen också till mig själv och en t-shirt till Fredrik.

Imorgon ska vi till Jessica i Hylte och titta på Max små bebisar :) Ska bli så roligt att se hur stora de har blivit :D
Niklas och Carolas lilla Nikki blir ju så klart roligast att träffa, så mysigt att se hur fästa de är vid varandra redan :)

I veckan läser jag ur moseböckerna inför tentan. Jag läser religion nu 3 terminer på rad. Wiiiie snart färdig lärare :)



Förkyld

Här sitter jag i soffan...

Idag skulle jag ha köpt gymkort, pluggt, varit hos Becca i Lund och massa annat roligt men icke sa Nicke.
Istället sitter jag nu här och beklagar mig för att jag åkt på en fruktansvärd förkylning som bröt ut på allvar igår.
Nu blir det inte värre trodde jag ju då men ack och ve där hade jag fel...

Så nu har jag intagit bästa soffläget i min leopardziperall och med religionsboken någon meter ifrån mig vet jag vad dagen bjuder på... :(



Valpar

Är bara tvungen att lägga ut lite bilder på alla små valpar som finns  i min närhet. Max har blivit pappa till 4 pojkar och två flickor. Lilla FIa får också vara med på bild så klart.
Låter bilderna tala för sig själva.






Bjuder även på denna underbara badbild på Maggi från Hallands väderö.

RSS 2.0