En helg i Halmstad

Japp, Fredrik hade massor av plugg så jag tog en liten tur till Halmstad. Just nu sitter jag i soffan och tar igen mig med Teddie :) Jag och pappa har varit på power walk både igår och idag så vi är helt slut. Har också hunnit med att både hälsa på farmor och mormor. Dessutom har jag hunnit med att träna skytte i morse.
Imorgon blir det simning på förmiddagen och skytte på kvällen och sen tar jag morgontåget hem igen på tisdag. Klockan halv 1 ska jag vara på slättängsskolan och ha möte med min handledare och på onsdag börjar praktiken.

Om ni inte redan sett den på FB så kommer här en bild från fredagen.


MYSIG DAG

Hela eftermiddagen idag har jag och max varit i Osbyholm hos Ragge och ellen. De va lite spänt mellan vovvarna frsta tiden men sen släppte de och vi alla fyra kunde slappna av :)
Tacos, vin, supergod efterrätt och härligt sällskap, kan det bli bättre än så? :)

Nu är max typ övertrött, han sprätter på mattan och tuggar på sitt nya ben... klockan halv tolv på natten. Hallå liksom! :) Jag funderar på ungefär hur många steg det krävs för att jag ska ta mig till sängen... och kommer fram till att om jag går inom 5 minuter så ska det nog gå bra :)


Stulen bild från Ellens facebook men så här söt var Ragge idag också!

Långledigt!

Ja nu var det dags för ännu en period av långledigt, nästa lektion är på tisdag så nu nu tar jag sportlov! Ska försöka ta tag i lite uppgifter som jag har liggandes men i så fall är det bara för att underlätta inför kommande examinationer.

Imorgon kommer Becca hit så vi ska fika och prata massor :) Vi ses ju inte så ofta så vi har väldigt mycket att säga när vi väl ses:) På fredag ska jag och Max till Hörby och träffa Ellen, ska bli jättemysigt. Hon har också en vovve så vi får hoppas att de tycker om varandra men det tror jag <3

Jag somnade någon timme i eftermiddags så det lär bli en sen kväll, OS går varmt på TV men synd där fär svenskorna i skidskyttet där det kunde blivit medalj. Men en 5:e plats är ju faktiskt väldigt bra ändå.












Äntligen söndag

Haft en jättebra dag idag, först sovmorgon som tyvärr avbröts halv 9 av att grannen tvunge skulle sätta upp en tavla precis på andra sidan väggen vid vår säng. Men trots detta lilla missöde så statade vi dagen med två stora leenden, därefter blev det frukost med bake of baguetter. En sund senare hämtade vi Max i Rinkaby, han ligger framför mig här nu, helt utslagen och sover som en stock.

Klockan 16 ska vi på handboll :D

Sen håller vi också tummarna för att måndagen inte kommer allt för snabbt...


En slagen hjälte <3

Funderingar

Här sitter jag, en ledig dag ännu en hemmadag utan jobb alltså. Börjar ledsna på den här kursen, två dagar i veckan i skolan gör att man blir så seg. Vad ska man hitta på om dagarna liksom, en halvmeter snö utanför fönstret gör ju inte en gladare precis när man får gräva fram bilen och när man väl komme riväg är det som att köra i gräddfil. Vad gör man då? Jag man tar tåget dit man ska, har man tur är det bara 2,5 timme försenat... nej bitterheten tar över...
Dessutom är det nedläggningsdags för en avdelning på pilkington så sommarjobbet hänger på en mycket skör tråd ännu en gång... Så då står jag inför samma dilemma igen, söka annat eller hoppas på det bästa? Får jag annat så måste jag ju dessutom ta det och då är det helt kört med pilkington där jag trivs så himla bra...

Vecka 9 ska jag ut på VFU och vi hade ju tur som fick plats i Kristianstad. Något som däemot är mindre lyckligt är att jag inte kommer att få ha en enda idrottslektion utan ska undervisa i temaarbete om djur för årskurs sex... så trött jag blir, vad lär jag mig på detta när jag ska ha svenska och idrott för högstadie och gymnasieelever????

Ojoj vilket  trist inlägg detta blev. På lördag ska vi i alla fall åka till Sölvesborg och fira Fredriks kusin Isabella, de blir ett litet nedslag av skoj i vardagen i alla fall :)

Hoppas nästa inlägg blir roligare :)

Sista dagen

Ja imorgon ska arbetet in. Efter några dagars hårt slit börjar jag nu känna mig färdig. Visserligen är det väl så att man aldrig känner sig riktigt färdig men nöjd i alla fall.

Måste bara skryta lite också när jag ändå håller på att berömma mig själv ;) , jag och Malin fick VG på både vår uppsats och i det muntliga Yoga arbetet så vi fick VG på den kursen, något som alla trodde skulle vara omöjligt hihi :)

Längtar efter att mitt gevär ska komma tillbaka från Motala där det är på reparation. Fruktansvärt frustrerande att inte kunna träna när det är SM och riksfinal i skyttiaden om bara några veckor!!! Har inte hört något från vapenteknikern så jag antar att allting är som det ska.



Idag ska jag och Max njuta massor av att arbetet är färdigt och att det har slutat snöa!

...

Ja Max är en hund, men tänk för att man kan ha starka känslor för en hund också!
På morgonpromenaden idag mötte vi en kvinna med en stor hund. Max lät som vanligt argt och hoppade
upp och ner för att se vad hunden var för en typ. Så när jag stannar med Max för att han ska lugna sig och kvinnan ska kunna gå förbi så säger hon till sin hund: Det är bäst att du går förbi den där äckliga lilla saken!
Hur kan man kalla någon annans hund för en äcklig liten sak?
Jag blev så paff att jag bara stannade upp och såg ut som en fågelholk, på vägen hem funderade jag över om jag hade hört fel men när jag tog i ytterdörren hemma så insåg jag att jag stött på en av världens alla idioter, just på första promenaden en måndag morgon, hoppas hon faller på en isfläck och bryter tummen!!!

Nej det glada morgonhumöret försvann snabbt och plötsligt kändes det  tungt att ta tag i skolarbetet igen, pust*



En äcklig liten sak???

mysig pluggdag

Idag är det lite varmare än vanligt i Kristianstad. Temperaturen ligger strax under nollan men jag och Max trivs bäst inomhus. Små promenader blir det i det vackra vädret men korta. För trots den relativt höga temperaturen så blåser vinden igenom alla kläder.



Mitt gevär är skickat på lagning och jag börjar bli lite smått orolig. Men säg när är jag inte orolig när mitt gevär är på vift? En annan orolig sak är delprov ett som ska lämnas in nästa vecka. Jag ska skriva om energi och jag hittar inte riktigt motivationen. Har  gjort en mindmap idag men sen ska man leta upp sin kreativa sida och hitta på ett temaarbete där man kan få in energi i nästan alla ämnen.
Som ni hör har jag mycket att fundera på och som tur är har jag hela eftermiddagen på mig nu... yippi :(

För att ändå pigga upp detta inlägget lite så kommer här en bild på avancerad chokladkakspudding som jag och Fredrik fixade en myskväll, de ni!



Nu är det dags

ja här kommer äntligen en uppdatering av bloggen. Har haft så fullt upp alla dagar nu så jag har helt enkelt varken haft tid eller lust att lägga speciellt mycket energi vid dumburken. Böckerna kommer inte i tid och man har inte tillräckligt med pengar för att köpa alla så man använder biblioteket där alla andra också vill komma åt böckerna :P Jag och malin fick jättebra kommentarer på vårt paper så vi är helnöjda och därmed är andra kursen i idrott och häsa avklarad!

Idag ska jag extrajobba en timme som provsmakare på gastronomiköket på högskolan. Indisk mat blir det denna gången, snabba, goda och enkla pengar :)

För övrigt känns kroppen inte alls särskillt bra för tillfället, har problem med ena örat... aj aj igen.

I helgen blir det skyttiaden och igår tränade jag inför det, inget vidare gick det jag var helt skakig i kroppen och inget ville fungera... Nya tag på torsdag!


Nu ska jag cykla iväg till skolan wish me luck ;)

RSS 2.0